xmasfreak

Jag vill ha mer jul!

A Very She & Him Christmas

Publicerad 2011-10-25 23:12:07 i Allmänt,Som jag tidigare har berättat om så har She & Him med skådespelerskan Zooey Deschanel i spättsen släppt en julskiva. För er som inte har köpt den på itunes eller beställt på CDON så kommer här
Spotify länken "A Very She & Him Christmas"

Säg vad ni tycker om den, själv tycker jag att det låter ganska bra. Har inte lyssnat på den så helhjärtat ska jag erkänna efter som det är julförbud hemma förre 1 November, en å annan låt har jag  hunnit lyssna på dock.

Det låter ganska bra tycker jag..För er andra jul smyglyssnare så dröjer det ett tag till innan SR börja sända sina digitala julradio kanaler ”Klassisk Jul” och ”Bjällerklang” men redan nu kan ni få höra på sköna jullåtar på följande jul webradio kanaler som jag länkar här till er!

http://www.radiosantaclaus.com/


http://www.orsradio.com/christmas-mix-128k


http://www.orsradio.com/christmas-top-40-128k


http://www.accuradio.com/more/accuholidays/


Vinter musik!

Publicerad 2011-10-19 01:33:58 i Allmänt,

All vinter musik är inte julmusik och all julmusik är inte traditionell.
Det kommer ut varje år en mängd olika julskivor och vinter skivor, de flesta julskivor som kommer ut består av ”standards” traditionell julmusik. Men det komponeras mycket nytt och jag vill tipsa er på nytt material, vem vet de kanske blir de nya ”standards”? Själv älskar jag de gamla finna låtarna men är alltid på jakt efter nytt och spännande musik. Vinter skivor eller ”Winter Albums” är ett ganska nytt fenomen där kompositörerna skriver ny ”holiday” musik som varken är julmusik eller inte julmusik. Jag ska försöka förklara, dessa artister sjunger inte nödvändig viss om en stilla natt eller om Jesus barnet men mer om kyla och snö, någon sorts midvinter musik. Dessa Vinter Skivor som jag kallar dem på brist på en annan benämning är för det mesta vackra och mysiga, så för mig personligen passar de utmärkt som musik val under November månad när längtan börjar bli som bäst!

STING "If On A Winter's Night"

Sting slutar aldrig förvåna mig. Han släpper ena pop skivan efter den andra och så bestämmer han sig för att turnera med en klassisk luta spelare med låtar komponerade av John Dowland (1563-1626) utan att släppa en skiva på nästan tio år (förutom Barock platan ”Songs from the Labyrinth” som släptes på den berömda Deutsche Grammophon ) Sen bestämmer han sig för att släppa en vinter skiva med bland de bästa i julmusik jag har hört på åratal. Jag är såld, den perfekta skivan till första snön en kall november kväll.Spotify länk till "If On A Winter´s Night"


Tori Amos - "Midwinter Graces"
Tori Amos har aldrig riktigt varit min favorit men när hon släppte sin vinter skiva 2009 kunde jag inte låta bli att lyssna,  glad är jag för det. Skivan är helt underbar och väll balanserad, den är inte riktigt en ”standard” skiva hemma hos oss men är på god väg. Börjar lyssna på den i November och ger den några år på nacken så är den en ”keeper”.Spotify länk till "Midwinter Graces"

THE SWEPTAWAYS-

”A christmas party with

The Sweptaways & friends”

The Sweptaways är trettio kvinnor från Stockholm i koordinerad kostym som sjunger körarrangerade a cappella-versioner av populärmusikaliska örhängen. 2006 släppte de debutalbumet Ooh aah och jul-ep:n Cry cry christmas. 2007 var det dags igen med jul-epn – ”A christmas party with The Sweptaways & friends”, till hjälp har de med sig Marit Bergnab, Magnus Carlson och The Gray Brigade . Underbar liten skiva som får det att dofta luciatåg, vad är jul utan körsång?
Spotify länk till ”A christmas party with The Sweptaways & friends”

Kate & Anna McGarrigle-

”The McGarrigle Christmas Hour”Systrarna Kate och Anna McGarrigle har varit verksamma artister sen 60-talet, de började i folkmusik gruppen Moutian city Four 1963, för att sedan under 70-talet börja sjunga som duo. I denna klassiker har Kate med sig sina barn Rufus Wainwright och Martha Wainwright, båda med lyckosamma musik karriärer. En riktig  familjejulskiva, tyvärr blev den också den sista efter Kates död 2010. Den är en mycket stämningsfull skiva och jag njuter av varje ton.
Spotify länk till ”The McGarrigle Christmas Hour”


Ron Sexsmith-

”Maybe This Christmas”


Jag kan inte låta bli att också ta med denna fantastiska julsång av Ron Sexsmith från 2002. Den spelas flitigt i Filmer och tv-serier. Även vår egen Nils Landgren spelar den i sin senaste julskiva. Med andra ord är den redan på väg att bli en tvär äkta julstandard. Lyssna och Njut!


Spotify länk till ”Maybe This Christmas”


Alla dagens julstandards har en gång varit nya ovanliga jullåtar!

November filmer!

Publicerad 2011-10-13 23:55:47 i Allmänt,

Nu är vi inne i mitten av Oktober inte långt kvar till mysiga November,
då kan man utan dåligt samvete mjukstarta med julfilmer och julmusik.
Själv börjar jag med inte så renodlade julfilmer, utan där julen är inbakad eller runtomkring jul,
så kallade ”Holiday Movies” det finns ingen riktigt ord för dem på svenska vad jag vet.
Just dom jag rekomenderar idag är Halloween,
Thanskgiving och en och annan kretsande kring juletid.

Sleepy Hollow (1999)
Först ut har vi klassikern ”Sleepy Hollow” av Tim Burton, den är inte riktigt en julfilm men definitivt en Halloween film så den kan man börja titta på en gång. Den är en vacker och väll gjord film, som jag ser varje höst.
Den huvudlösa ryttaren terroriserar den lilla staden Sleepy Hollow. Den nya konstapeln från New York kommer till staden för att finna en lösning till attackerna med den nya århundrades vetenskapliga lösningar. Han finner inte bara sitt livs kärlek utan också sina drömmar från det förflutna.

The Nightmare Before

Christmas (1999)


Är den en julfilm eller är den en Halloweenfilm, spelar det någon roll? Tim Burtons ”The Nigthmare Before Christmas” är något av en klassiker runt juletid. Den behöver knappas någon närmare presentation. Har du inte sett den, så är det bara att ladda tekanan, hoppa upp i soffan och mys till dena underbara film!
Planes, Trains & Automobiles

(1987)

En riktigt ”holiday movie” om Thanskgiving. Med Steve Martin i sitt esse och den nu avlidne John Candy på huvud rollerna. Allt som Neal Page (Steve Martin) vill göra är att ta sig hem för att fira Thanksgivin med sin familj. Hans flyg blir inställd på grund av dålig väder, så han försöker ta sig fram med andra transport medel. Del Griffith (John Candy) försöker hjälpa Neal på traven. Man skulle kunna tro att 2011 skulle en film om inställda flyg och tåg inte längre gälla men det har aldrig varit så aktuellt som just nu. Dena underbara komedi har tyvärr nyligen gjorts en ”remake” på vid namn Due Date, den kommer inte i närheten till denna klassiker till rulle. Har du inte sett Due Date så se istället originalen, då fyller du vintermörkret med ett gott skratt.Edward Scissorhands (1990)

Tim Burton är något överrepresenterad i mina filmtips men jag kan inte hoppa över denna pärla till film. En ung och överkänslig Jonny Depp som Edward, där filmen kretsar kring julen mot slutet, med en massa snö och vinter, kan man sig önska mer av en inte så julig film?
While You Were Sleeping

(1995)"While You Were Sleeping" eller ”Medan du sov” som den heter på svenska är en mysig romantisk komedi. Lycys (Sandra Bullock) liv befanns sig i konstant ensamhet tills den dagen hon räddar Peters (Petter Gallagher) liv. Av olika missförstånd tror de att hon är förlovad med Peter och blir en del av hans familj, äntligen har hon någon att  firar julhelgerna med.
Det är en ganska lagom avslappnad film med mycket humor och lagom mycket jul.

You've Got Mail(1998)
Ännu en ”remake” den här gången tipsar jag inte originalen. ”You´ve Got Mail” bygger på klassikern ”The Shop Around the Corner” från 1940. Underbar film men liksom sin omgjorda  lille bror ”You've Got Mail” från 1998 med bl.a. Tom Hanks är båda inte så juliga men utspelas sig krig juletid. Varför väljer jag Tom Hanks version, tja, för den är ganska mysig, lite mer romantisk och faktisk ganska rolig. Men låt inte mig få avgöra vilken version som är bäst se båda och avgör själv
Serendipity (2001)
John Cusack är som skuren för rollen som den hopplöse romantikern, Jonathan Trager ( John Cusack) och Sara Thomas (Kate Beckinsale) träffas medan de shoppar handskar för sina respektive partner, det blev kärlek vid första ögonkastet och den romantiska julhandeln blev starten till en romans. ”Serendipity” börjar på en julafton, slutar på en julafton och allt däremellan. Ännu en krypa in i soffan rulle och låta höstmörkret svälla utanför.
Die Hard (1988)
Bruce Willis i sin mest älskade karaktär John McClane. Ni har säkert sett någon av de fyra ”Die Hard” filmerna men visste ni att de första två filmerna spelas kring juletid? På den första ”Die Hard” så är det en klassisk julfirmafest som ballar ur på julafton och på ”Die Hard 2” ska han hämta frugan och svärmor på självaste julafton från flygplatsen för att fira traditionell familjejul. Mer hårdkokt action än så här är det svårt att hitta.  Känner du att du behöver lite mer spänning i din juluppladdning, då är denna just rätt film för dig "Yippie kay-yay"!Lethal Weapon (1987)
Den mest berömda ” God Cop, Bad Cop” filmen i film historien. ”Dödligt Vapen” som den heter på svenska är en klassiker i action filmernas himmel men är den en julfilm? tja,  den första filmen av fyra spelar sig runt juletid och avslutas på självaste julafton. Julmys och pang pang kanske inte går sig riktigt ihop men när man ska november mysa och inte ha det för juligt utan bara precis lagom, då tror jag att den kommer helt till sin rätta. Så spänn fast dig för nu blir det riktig bra julaction!
Det finns massor av ”holiday movies” Senaste i skaran var ”Hopp” (2011) om påskharen. Men filmer som på någon sätt har julen inbakad eller snuddar kring jul finns de massor av t.ex flera av ” Harry Potter” filmerna så firar de jul. Här kommer det en länk till vissa tappra människor
som har försökt lista ut alla julfilmer och de som nuddar julen som någonsin har gjorts!
”there is a julgle out there”
Hoppas ni njuter i höstmörkret, det blir tips på några svängiga "vinterskivor" till nästa inlägg, så missa inte den!!

"This Warm December, Volume 2"

Publicerad 2011-10-06 01:14:10 i Allmänt,När jag tänker på Jack Johnson, så tänker jag på vita stränder och värme, han har lyckas bli paradisöarnas soundtrack, Den sista mannen att tänka på när man vill ha snö och jul?
Jack Johnson startade skivbolagen  Brushfire som har sitt säte i de varma Hawaii.
2008 släppte Brushfire sitt allra första Julskiva med alla deras signerade artister. Skivan blev något av en indie jul hit! Med bland anat Matt Costa och Zee Avis första singel i bolagen.
Nu är det dags igen, den 15 november släpper de deras andra julsamlings skiva.
This Warm December, Volume 2” Innehåller två låtar med legenden själv Jack Johnson, som premierar med ”In The Morning”Zee Avi sjunger ”Frosty The Snowman" och Matt Costa bjuder på ”I Bet on Flying High”. Deras senaste tillskott i bolagen hawaiianskan Paula Fugan står för ”Winter Swell Blues”
Förbeställ skivan på CDON eller var du nu köper skivor, kommer att finnas på CD, Vinyl, Itunes och självklart på Spotify.

01. Party Hard - Zach Gill
02. Jingle Bell Rock - Rogue Wave
03. Christmas Blues - G. Love
04. In The Morning - Jack Johnson
05. Christmas Must Be Tonight - Bahamas
06. Home For The Season - Neil Halstead
07. Frosty The Snowman - Zee Avi
08. Let It Ride - ALO
09. Make Time - Money Mark
10. Winter Swell Blues - Paula Fuga
11. Christmas Cookies - G. Love
12. I Bet On Flying High - Matt Costa
Angel (Holiday) - Jack Johnson

Fram till dess kan ni följa länken till förra skivan på Spotify
This Warm December: Brushfire Holiday's Vol. 1Eller lyssna nu direkt!The Florin Street Band

Publicerad 2011-10-03 15:24:54 i Allmänt,


Top of the Pops har förr länge sedan slutat sändas i England men varje jul sänder de sin julspecial där man bl.a. korar årets jul låt (precis som i Love Actually)
2010 var det dags för Coldplay med sin Christmas Lights och 2009 The Wombats med Is this Christmas?.

I år ger sig The Florin Street Band in och försöker norpa första platsen med sin My favourite time of the year.
För just The florin Street Band med Leigh Haggerwood i spetsen började allt då de var trötta på att alltid få höra samma julsånger (remakes) i nya tappningar på Pop of the Tops varje jul, de kände behovet att skapa ny julmusik. De ville fånga den sanna julstämningen och tillsammans har de försökt återskapa detta i sin låt och video. De är helt osignade utan någon stor bolag bakom sig, de finansierar allt själva.
Hittills har det fått ganska bra recensioner.
”I have done nearly 20 years of breakfast shows on commercial radio non stop. Not many people can say that.  say that. This is simply the best and indeed the only Christmas song since Pogues/Kirsty in 1985. It deserves the widest audience. And I don't post on people's walls, that's how important this song is. Thanks for reading. Support this song pls. Tony Horne, Metro Radio"
De har gjort en kanon jobb enligt min mening och hoppas att de har vad som krävs för att komma med och ta första platsen på årets Top of the Pops. Vem har sagt att det inte görs ny julmusik?


Lysna och njut!!!
The Wombats med Is this Christmas? är en grym låt, om jag kunde och fick så skulle den spelas året om!

Om

Min profilbild

Wladimir

Det bästa jag vet är julen, och framförallt julmusik och julfilmer. Till vardags har jag fullt upp med att hämta barn från dagis och med att göra de godaste pannkakorna i Uppland. I denna blogg vill jag tipsa om och vältra mig i bra julfilmer och julmusik. Jag vill också passa på att varna för de riktigt låga vattenmärken som finns där ute. Hoppas jag kan hjälpa dig att finna det ultimata julsoundtracket, och den bästa julrullen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela